Kultúra

2017.06.06. 16:17

Bereményi Géza vehette át a Hévíz irodalmi díjat

Bereményi Géza nyerte el a Hévíz művészeti folyóirat irodalmi díját, melyet kedden adtak át a Városházán.

Keszey Ágnes

Az ünnepi  eseményen Cserna-Szabó András szerkesztő elmondta: a szerkesztőbizottság (mely hat éve vette át a folyóiratot) idén már ötödik alkalommal választotta ki az elmúlt év legjobb művét, s jutalmazta szerzőjét a kitüntetéssel. Bereményi Géza: Egy nyári élményem című írásából a helyi Bibó gimnázium három diákja részleteket is felolvasott, majd Szálinger Balázs főszerkesztő méltatta az írót és személyes történetén alapuló, az 1960-as évek elejére visszapillantó novelláját.

- Nem tudom eldönteni, miről szól valójában Bereményi Géza remek elbeszélése: a rendszer  lassan enyhülő szorításáról, ami  azért még nagyon is meg akarja mutatni, hogy szorít, vagy magáról a balatoni nyárról. Az is lehet, hogy egyszerűen csak leír egy nyári élményt - fogalmazott a főszerkesztő.  Papp Gábor polgármester adta át a Hévíz irodalmi díjat, majd köszöntötte a kitüntetettet. Bereményi Géza  felidézte íróvá válásának történetét, s elmondta: a díjazott írás önéletrajzi regényének részlete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!