Kultúra

2016.09.19. 11:22

Canischa: magyar rock és blues

Nagykanizsa- Habár csak nemrég alakult meg a Canischa zenekar, első nagyfellépésén, a Zalaegerszegi Vadpörkölt- és Borfesztiválon máris fergeteges sikert aratott. A folytatás pedig szintén biztató.

Horváth-Balogh Attila

A csapatot Kováts Tamás basszusgitáros, a zenekar szóvivője mutatta be.

Idén júniusban alakultunk meg, a zenekar tagjai már tapasztalt zenészek, hiszen mindannyian évek óta játszottunk, vagy játszunk már más zenekarokban-bocsátotta előre.

Jómagam basszusgitározom, a dobok mögött Bróz István ül, Klaszán Sándor énekel, illetve szájharmonikán játszik, Molnár Dániel és Vadász László gitározik, Szántó László a billentyűsünk, Szilágyi Mihály pedig énekel. Szerettünk volna egy olyan zenekart, ahol olyan muzsikát játszhatunk, amit szeretünk.

Fotó: Canischa Zenekar


Ez pedig a jó magyar rock és a blues, ennek megfelelően repertoárunkban a népszerű hard rock és blues-feldolgozások mellett (Bikini, P. Mobil, Edda, Hobo Blues Band és így tovább) az Alarm, az Old Mix Kartell és a The Innocents együttesek örökségét visszük tovább. Illetve természetesen, saját szerzeményeink is vannak.

Kováts Tamás hozzátette: a Canischa zenekar nevével is már ezt a régi, patinás stílust szeretnék sugallni, s azt is céljukként fogalmazták meg, hogy a közönséggel újra megszerettessék az élő zenét, szembeállítva kicsit napjaink divatos, általában neutrális környezetben, a hangmérnök stúdiójában született  „gépzenéjével”. 

Terveikkel kapcsolatban azt is jelezte: szeretnének egy klubot létrehozni, ahol a műfaj kedvelői rendszeresen találkozhatnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!