Kultúra

2014.10.01. 18:01

Charlie Chaplin fia - A Kölyök című musicalt pénteken mutatják be

Zalaegerszeg – A család minden tagjára számít a következő bemutatójával a Hevesi Sándor Színház. A kölyök című musicalt pénteken este hét órakor mutatják be a nagyszínpadon.

Arany Horváth Zsuzsa

Erős évadindító tempót diktál a zalaegerszegi társulat: épphogy túl vannak a gyerekdarab premierjén, szerdán a Tantermi Deszka első darabja került a közönség elé, pénteken A kölyök, szombaton pedig már a Kapukód is megnyílik, az Ady utca 10-ben Czegő Teréz mutat be monodrámát.

– Magyar szerzők művét mutatjuk be, olyan rendezővel, aki a zenés darabok egyik legjobb interpretálója idehaza – mondta Besenczi Árpád igazgató, amikor A kölyök című zenés játék előkészületeiről érdeklődtünk. – Pozsgai Zsolt mint szerző s Nagy Viktor mint rendező régi harcostárs, pécsi kötődés révén. A darabot pedig még a József Attila Színházban ismertem meg 20 évvel ezelőtt. Akkor Hegedűs D. Géza állította színpadra. Úgy érezzük, nagyon jó és emberi történetet kínálunk, amelyben apa-fiú kapcsolat, a szerelem éppúgy jelen van, mint a fülbemászó dallamok, kedves slágerek. Utóbbiakat Nagy Tibornak köszönhetjük. Örülök, hogy Hertelendy Attila hálás szereppel „birkózhat", és a gyerekszereplőt is ajánlom a közönség szeretetébe.

 

A kölyök valóban a magyar musicalirodalom egyik legnépszerűbb alkotása. A szerzőhármas Charlie Chaplin 1921-ben bemutatott első egész estés játékfilmjének alaptörténetét dolgozta színpadra. Chaplin e filmet első gyermekének korai halála után készítette el. Ebből bontakozik ki a cselekmény.

A Csavargó (Charlie Chaplin) utcára kitett gyermeket talál. A kölyköt, Jackyt saját fiaként neveli fel. Szegényes körülményeik ellenére a páros boldogan él, hiszen fergeteges kalandokat élnek át ketten.

A zalaegerszegi megoldás a némafilmes hangulatot erősíti, fekete-fehér színvilágra számíthatunk.

Az Egerszegen még sosem járt Jászai-díjas rendező, Nagy Viktor eddigi pályafutása garancia, hiszen az Operaház volt igazgatójaként végzett munkája és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra készült alkotásai biztosítékul szolgálnak.

A Hevesi színpadán Chaplinként, Csavargóként tehát Hertelendy Attilát láthatjuk – aki a jellegzetes mozgásvilágra még gyerekkorából emlékszik – , a Kisfiú és Jacky kettős szereposztásban felváltva Kovács Emánuel és Vizy Benedek révén kel életre.

További játszótársak: Lőrincz Nikol, az ez évtől itt játszó Kátai Kinga, Debrei Zsuzsanna, Bot Gábor, Andics Tibor, Szakály Aurél, Kanda Pál, Barsi Márton, Bálint Péter, Farkas Gergő, Mikita Zsuzsanna Lilla, György János Aase-díjas, Kiss Szilvia, Kováts Dóra, Nagy Péter János, Pete Zsuzsanna, Vass János Pál, Csuka László, Ecsedi Csenge, Ludmány Levente, Lugosi Krisztina, Mrakovics Norbert, Tornyos Ervin.

A díszlet- és jelmeztervező Csík György, koreográfus Gyenes Ildikó, zenei vezető Máriás Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!