Kultúra

2014.09.07. 18:15

Csapatépítés énekkel, zenével a Batthyány-gimnáziumban

Nagykanizsa - Énekkari próbák és vidám interaktív játékok. A Virág Benedek Ifjúsági Vegyes Kar második alkalommal rendezte meg a Batthyány-gimnázium területén a Dallamok éjszakája elnevezésű csapatépítő tréningjét.

Benedek Bálint

A pénteken kezdődött és szombaton befejeződött esemény lényege, hogy az énekkar legújabb tagjai beilleszkedjenek a csapatba. Cseke József karnagy szerint a tavalyi randevú sikere bebizonyította, hasznos az összekovácsolódás, a gyerekek megismerik egymást, s még az eltérő évfolyamok között is konszenzus alakul ki. Ez pedig előrelendíti a csapatot az éves próbák során.

- A diákok kíváncsian várták a 24 órás, vetélkedőkkel tarkított találkozást, s első szóra jelentkeztek – fűzte hozzá Cseke József. – A gólyák közül húsz jó hangú fiatal került a vegyeskarba, szinte mindegyikük játszik valamilyen hangszeren, ami szintén jó pont a jövőre nézve.

Gölles Martin, az iskola házi zeneszerzője (középen) felelt a 24 órás programért. Fotó: Szakony Attila

Gölles Martin másodkarnagy, a gimnázium házi zeneszerzője felelt a programért. Mint elmondta: a tanulók a vidám bemutatkozást követően képzeletbeli karibi szigeten találhatták magukat, ahol különféle ötletes és izgalmas játékok várták őket. - A próbák fegyelmezett légköre mellett mi tökéletes csapatot alkotunk – mondta 11/f osztályba járó, Trencséni Dalma. – Ebben a közösségben ismertem meg a legjobb barátnőmet, Cselényi Lucát, s a többiekkel az iskolai falain kívül is tartjuk a kapcsolatot.

Várakozással teli izgalommal tekintett a dallamok éjszakája elé a kilencedik osztályos kanizsai, Farkas Rebeka. A lány előzetesen tartott a gimnáziumtól, hiszen úgy gondolta, a szigorúságáról ismert intézménybe nehezen fog beilleszkedni. Azonban a vetélkedő meggyőzte, jó helyen van, s reményei szerint az énekkarban is megtalálhatja a számításait.

A Virág Benedek Ifjúsági Vegyes Karnak a szórakozás mellett van dolga bőven, hiszen ebben az évben számos rendezvényen szerepelnek. Cseke József karnagy szerint minden erejükkel elsőként április 17-re hangolódnak, ekkor ünnepli a gimnázium 250. születésnapját, melyen mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Ahogy az ország legnagyobb kórustalálkozóján, a pécsi Europa Cantat fesztiválon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!