Kultúra

2012.10.05. 16:57

Diákkonferencia történelmi előadásokkal

Zalaegerszeg - Tudományos diákkonferenciát rendeztek péntek délután az Ady-iskolában; az ismeretterjesztő programon zalai középiskolás fiatalok számoltak be saját történelmi kutatásaik eredményeiről.

Horváth A. Attila

A TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület, a megyei könyvtár és az Ady-iskola támogatásával ez utóbbi intézmény Izsák Imre Alapítványa rendezte meg a konferenciát, amelyen társadalomtudományi témákban mutatták meg előadói képességeiket a fiatalok. Három gimnázium és egy egyetem képviseletében összesen kilenc diák tartott előadást, egyebek közt Széchenyi István és Zala megye kapcsolatáról, a nagykanizsai Nagy-Magyarország emlékmű történetéről, a Szovjetunióról és a szamurájokról hallhatott a közönség.

A diákkonferencia része volt annak a programsorozatnak, amelyet a tehetséggondozással foglalkozó TIT rendez meg immár több mint hét éve a zalai középiskolások körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!