Kultúra

2016.05.23. 16:22

Doboznyi mesék beteg gyerekeknek - újdonságok a bábszínházban

Zalaegerszeg - A babáknak, valamint a kórházban fekvő kisgyerekeknek szeretne kedveskedni a közelgő gyermeknapon a Griff Bábszínház.

Magyar Hajnalka

Erről szólt a hétfői sajtótájékoztatón Szűcs István igazgató és Bartal Kiss Rita művészeti vezető. Pénteken indítják el a Doboznyi mesék című sorozatot, amellyel a Zala Megyei Kórházban fekvő gyerekeknek szereznek élményt. A személyes, egyszerre csak egy gyereknek szóló történetet mesekellékeket tartalmazó dobozkából kelti életre egy-egy bábszínész. Pénteken hárman viszik el a dobozkákat és a történeteket az érdeklődő gyerekekhez, a következő évadban pedig rendszeressé tennék a kórházi látogatásokat.

B. Szolnok Ágnes és Tóth Mátyás a mesedobozokkal
Fotó: Pezzetta Umberto

A sajtótájékoztató keretében bemutatták a társulat egy új tagját is. Tóth Mátyás, a színművészeti egyetem ősztől ötödéves bábszínész hallgatója szombaton már közönség elé is lép, mégpedig a társulat Pötty című, első önálló babaszínházi produkciójában. A 4 éven aluliakat, köztük csecsemőket invitáló babaszínház keretében eddig három vendégelőadást fogadott a Griff, május 28-án, szombaton 10.30-tól azonban saját előadással rukkol elő. A Pötty nem mesejáték, hanem hangok, mozdulatok, színek és formák harmonikus elegye, amit a legkisebbek is élvezni tudnak. Az előadás rendezője és koreográfusa Juhász Anikó, tervezője Sipos Katalin, az akusztika Kovács Kata munkája. A játékban Tóth Mátyás partnere B. Szolnok Ágnes lesz, aki elmondta, a babaszínház, megírt szöveg híján egészen másfajta koncentrációt igényel a színésztől, mint egy klasszikus darab, így magukra a szereplőkre is izgalmas kaland vár.

Elhangzott még, hogy az Egerszeg Fesztivál keretében, akárcsak tavaly, meghívott vendégtársulatokkal karöltve szórakoztatják a közönséget június 11-én és 12-én. A Griff a Lúdas Matyi felújított, élőzenés változatát adja elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!