Kultúra

2017.05.01. 17:50

Dombormű és díszes szószék - Képzőművészeti alkotások Kanizsán

Nagykanizsa - Képzőművészeti alkotásokat avattak szombaton a helyi református egyházközség templomában.

Benedek Bálint

A reformáció 500. évfordulója alkalmából az egyházközség szeretett volna emléket állítani a város szülöttének, Kanizsai Pálfi Jánosnak, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének.

- A püspököt, valamint Kálvin Jánost és Károli Gáspárt ábrázoló domborművet Stamler Lajos művésztanár készítette, ez az alkotás a külső homlokzatra került - ismertette az istentiszteleten tartott ünnepségen Hella Ferenc református lelkipásztor. - Öt éve Kustár Zsuzsa iparművész ablakgrafikákat adott ajándékba. Ezekből néhányat, így például a pelikánt ábrázoló figurát a szószék díszítésére is felhasználtuk. A szép intarzia Baranyi László faműves szaktanár keze munkáját dicséri - folytatta.

Baranyi László, Stamler Lajos, Hella Ferenc és Cseresnyés Péter (b-j) az intarziával díszített szószéknél Fotó: Gergely Szilárd

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett: Európa a reformáció idején egyszer már megújult, s most, a 21. században újra szükség lenne erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!