Kultúra

2015.08.03. 14:16

Egerszegi lányok az Ördögkatlanban

Ördögkatlan - Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, a Szársomlyói Szoborpark, Beremend 2008 óta ad otthont annak a katlannak, amely gazdag kulturális programmal várja a közönséget. A Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola Leánykara évek óta meghívottja a fesztiválnak.

Arany Horváth Zsuzsa

A lánykar Ladvenicza Éva karnagy vezetével idén először Palkonyán lép fel (augusztus 5-én, szerdán) a Lélektől lélekig Barangolás az egyházi zene századaiban című műsorral. Elhangzanak gregorián, romantikus , XX. századi misekompozíciók, népének-feldolgozások, Magyarországon eddig még nem hallott egyházi művek...

Ezután Nagyharsány következik (augusztus 6., csütörtök ), itt a Zenei utazás a reneszánsztól a XX. századig című zeneműkollekció hangzik fel.

- Negyedik éve énekelünk a Katlanban - mondta Ladvenicza Éva, hozzátéve, ez a bemutatkozó szöveg került fel a fesztivál honlapjára is. - Kislányból nagylánnyá cseperedtünk.. Kedvenc darabjaikból válogatunk a reneszánsztól a XX. századi művekig. Ezek a darabok mindig elkísértek bennünket ide, ebbe a csodálatos világba, csodálatos emberek közé.

A leánykar egy korábbi fellépésen. Ladvenicza Éva vezényel  Fotó: archív

Augusztus 7-én, pénteken Beremendre a Strandfürdő területére várják a leánykart, ahol a zalaegerszegiek mindenféle stílusból válogatnak. Lesz népdalfeldolgozás, mozgalmi dal, táncdal, spanyol és brazil dal, kuplé, sanzon, jazz, és persze komoly énekkari örökzöldek is.

Egy kicsit a zalai színeket képviseli Podhorszky Gábor gitárművész is, aki szerdán 16 órakor a nagyharsányi templomban, csütörtökön 11-kor a palkonyaiban, este fél nyolckor pedig a beremendi kápolnában ad koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!