Egy "rejtőzködő" Halis-mű került napvilágra

2015. augusztus 18., 14:20 szerző: Horváth-Balogh Attila
komment
Nagykanizsa - Pénteken lesz Halis István helytörténész, várospolitikus és író születésének 160. évfordulója.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ennek kapcsán az idei évet annak szenteli a Halis István Városi Könyvtár, hogy minél szélesebb körben megismertesse a névadó életművét. Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója tegnap sajtótájékoztatón foglalta össze a jubileumi év eddigi történéseit és szólt a legújabb fejleményekről is.

–- A HALIS-160 évünk célja, hogy az olvasóközönséggel és az érdeklődő kanizsaiakkal megismertessük Halis István életművét -– bocsátotta előre. –- Ennek keretében igyekeztünk nem csak a korabeli helyi, hanem az országos lapokból is összegyűjteni a írásait és több formában közkinccsé tenni azokat. Most egy olyan műre hívta fel figyelmünket Tarnóczky Attila helytörténész, amelyre eddig sehol nem találtunk utalást. Ez pedig a Kétszáz év előtt című történelmi regény, ami hivatalosan a születésnapon kerül fel az internetre. Ez 1922-ben jelent meg a Zalában, s 3 kedves témája ötvöződik benne: a misztikum, a tudomány és a szerelem.

Czupi Gyula azt is elmondta: a jubileum alkalmából jövő héten kedves emléktárgyat, egy-egy doboz, a várospolitikust ábrázoló plakett fotójával ellátott gyufát ajándékoznak a könyvtárba látogató olvasóknak.

Horváth-Balogh Attila

2015. augusztus 18., 14:20 szerző: Horváth-Balogh Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...