Kultúra

2017.02.17. 19:05

Egy világsztár előtt

„Kifejezetten jól mutat a portfólióban egy világsztár előtti szereplés, az persze más kérdés, hogy egy magyar fesztiválszervező mennyire veszi ezt figyelembe. A felkérésnek persze így is nagyon örültem.”

Gyuricza Ferenc

Hangácsi Márton, a Zalaegerszegről indult, de évek óta Budapesten élő és dolgozó gitáros-énekes-dalszerző mondta mindezt lapunknak annak kapcsán, hogy múlt vasárnap a többek között a To Be With You, illetve a Wild World című slágereket is jegyző világhírű Mr. Big énekese, Eric Martin budapesti koncertjének volt a vendége. Marci körülbelül 40 perces műsort mutatott be, s a számára idegen környezetben is hatalmas sikert aratott.

- Számomra már egyáltalán nem szokatlan eltérő stílusú előadók koncertjein szerepelni, hiszen gyakran előfordul, hogy meghívnak vendégnek - mondta. - Ilyenkor általában azt mérlegelem, hogy hoznak-e nekem bármi pluszt ezek a szereplések, el tudok-e érni általuk olyan zeneszerető embereket, akik más felületen nem ismerik meg a dalaimat. Ez most ilyen alkalom volt, többektől hallottam, hogy itt láttak először.

Marcit a rendezvény szervezője személyesen kérte fel, és azért kifejezetten rá esett a választásuk, mert Eric Martin olyan magyar zenésztársat keresett, aki vállalta, hogy adott esetben örömzenél is vele egyet a színpadon. A jam sassion végül elmaradt, mert a világsztár fáradt volt, Marci azonban így is kifejezetten jól érezte magát, pedig ő sem aludt sokat a koncertet megelőzően.

A zalaegerszegi Hangácsi Márton volt Eric Martin koncertjének vendége Fotó: Gyuricza Ferenc

- Előtte éjszaka vettük fel az új videoklipemet, és a forgatásról egyenesen a koncert helyszínére mentem - árulta el a kulisszatitkokat. - Eleinte nem is volt baj, de aztán nap közben rám tört a fáradtság, és nagyon össze kellett kapnom magam. A visszajelzések azt mutatják, hogy sikerült, és én is jól éreztem magam a színpadon.

Az énekes azt mondja, egy előadó sosem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a problémáit felvigye magával a színpadra. Ott minden esetben száz százalékot kell nyújtani. Ahogy Eric Martin nyűgösségét, úgy az ő fáradtságát sem látta a közönség.

- Azt egy kicsit sajnálom, hogy a jam session elmaradt, mert óriási élmény lett volna együtt zenélni Eric-kel, nagy törést azonban nem okozott számomra, hogy mégsem sikerült - folytatta Marci. - Azt fontosabbnak tartom, hogy az embereknek tetszettek a dalaim.

Marci azt még hozzátette, április végén jelenik meg albuma, ám annak első dala - amely a One címet kapta - már hétfő este debütál a Petőfi TV műsorán. Ez egy szerelmes dal, s az említett klipet is hozzá forgatták.

- Májusban lesz a lemezbemutató, s az is biztos, hogy lesz egy erdélyi turném - sorolta a további terveit. - Természetesen Zalaegerszegre is megyek, április 8-án a Halott Pénz vendégeként léphetek fel odahaza, pár nappal később, április 13-án pedig önálló előadói estet tartok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!