Kultúra

2017.01.11. 16:10

Életszerelemben

Zalaegerszeg - Üvegre festett mandalákat mutatnak be január 16-án hétfőn este hat órakor a Kossuth utcai Mimosában. Az alkotásokat Balaicz Zoltánné ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zalaegerszegen élő Pataki Tímea négy évvel ezelőtt ismerkedett meg a speciális, Távol-Keleti gyökerekkel rendelkező alkotóművészeti irányzattal, a mandalafestéssel, azóta született műveiből Életszerelemben címmel január 16-án, hétfőn 18 órakor nyílik gyűjteményes kiállítás a megyeszékhelyi Mimosa Lounge Kávéházban.

A szimmetria alapjaival
Fotó: Pataki Tímea

A tárlaton egy hónapon keresztül mintegy 25 üvegmandala lesz látható. Pataki Tímea munkái, mint érdeklődésünkre ő maga elmondta, ötvözik a hagyományos tibeti motívumokat a magyar népi ornamentika elemeivel, de arab és a más távoli díszítőművészeti formanyelv is helyet kap az üvegfestményeken. Az alkotó szívesen adja át az évek során megszerzett tudását az érdeklődőknek.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!