Kultúra

2016.05.18. 14:25

Falusi színjátszók 4. találkozója

Bajánsenye - Tizenkét csoport, köztük több zalai együttes is szerepel a hét végi IV. Őrségi Ekhós Szekér Falusi Színjátszó Találkozón. A két napos rendezvény ezzel a térség legrangosabb színjátszó programja lesz.

Gyuricza Ferenc

A már hagyományos találkozóra – aminek ezúttal is a bajánsenyei művelődési ház biztosít helyet – Vas és Zala megyéből, továbbá a szomszédos Muravidékről érkeznek a fellépő csoportok. Szombaton a gyermek színjátszók mutatkoznak be, ezen a napon délután két órakor kezdődik a program, s várhatóan kora estig tart. Vasárnap a felnőtt amatőr színjátszók veszik birtokba a színpadon, s mivel ezen a napon nyolc társulatot láthat a közönség, ezért már délelőtt fél tíztől egészen este hat óráig megszakítás nélkül zajlanak a bemutatók.

Zala megyét három csoport képviseli a találkozón. A gyermekek bemutatóján a csesztregi általános iskola dráma tagozatos diákjai A kislány, akit mindenki szeretett című Lázár Ervin mesejátékot adják elő.

A felnőtt csoportok mezőnyében a murakeresztúri Mura Színjátszó Csoport A lusta Misi című Selek Mártonné darabbal, míg a Kerkabarabási Színjátszók az ismeretlen szerzőtől való Házasság szédelgő című kabaréjelenettel mutatkoznak be.

A Muravidéket ezúttal Felsőlakos színjátszói képviselik a találkozón, tőlük az Apraja-Nagyja című vidám történetet láthatják az érdeklődők, a darab szerzője Herman Kornelija, a csoport vezetője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!