Kultúra

2017.02.27. 14:33

Mindenki őt (is) nézte - Kanizsai tehetség is feltűnik az Oscar-díjas alkotásban

Nagykanizsa - Valu Rebeka műsorvezetőt játszott a Mindenki című filmben.

Szabó Zsófia

Nemrégiben írtunk a fiatal, kanizsai származású színésznőről, aki már korábban megcsillogtatta tehetségét a pódiumon. Emellett olyan kisfilmben is, melyet a Palm Springs-i fesztiválon díjra jelöltek.

Valu Rebeka novemberben, beszélgetésünk során szót ejtett egy filmről, amelyben szintén játszott. Ahogy az ifjú tehetség mondta: „aprócska szerep volt, de nagyon élveztem”.

Az ominózus kisfilm akkor járt az Oscar-előszobáinak számító neves gálákon. A hozzáértők szerint nagyban benne volt a pakliban, hogy megkapja később az arany szobrot.

Vasárnap éjjel fel is került a pont Deák Kristóf „Mindenki” című kisfilmjére.

Millióan követték a gálát a tévéképernyőkön keresztül hazánkban is. Azonban volt valaki, aki végigaludta, mivel azt megelőző nap végig forgatott.

Valu Rebekát ugyan felébresztette éjszaka a folyton csörgő telefonja, ám ő olyannyira fáradt volt, hogy egy-egy hívás, üzenet után ugyanúgy aludt tovább.

-  Nem fogom fel még mindig – nevetett Rebeka. – Azt hittem, álmodom , amikor egyre-másra érkeztek a  hívások, hogy a Mindenki Oscart nyert – jegyezte meg.

Rebeka elmesélte: a véletlen folytán csöppent két éve az említett kisfilmbe. A casting direktor, Steinhauser Andrea, kérte fel, hogy vegyen részt a szereplőválogatás munkálataiban.

-  Időközben említette a rendező, Deák Kristóf, aki nem mellesleg nagyon tehetséges, jólelkű és kedves srác, hogy lenne egy aprócska szerep a Mindenkiben. Szükség lenne egy műsorvezetőre. Örömmel elvállaltam. Pár mondat volt az egész, de nagyon élveztem.

Az említett jelenetet, melyben Rebeka is szerepelt, közel egy napig forgatták. Azóta már sok idő eltelt – végül Oscar lett a dologból.

- Már gratuláltam e-mail-ben Kristófnak – így Rebeka. – Ők még egyelőre kint vannak Los Angelesben. Természetesen várom, hogy hazajöjjenek.

Rebeka jelenleg is Budapesten van. Évek óta ott él. Több színházban, darabban játszik. Azonban, amikor csak teheti, hazalátogat a szülői házba. Ezer szállal kötődik szerető családjához, ám a városhoz is. A piarista iskolát, ahová anno járt, jó szìvvel emlegeti, ám az Eraklin Táncklubot is, ahol évekig táncolt.

A Lekszikov Csaba vezette klub sem felejtette el Rebekát. Ugyanis éjjel a tánciskola színe-java összegyűlt és élőben követte a gálát. Rebeka miatt.

Az ifjú hölgyet hamarosan nem csak a filmvásznon, hanem a színpadon is láthatja a kanizsai közönség. Ugyanis csapatával, a Szabotázs műhellyel április 14-én adják elő a Honvéd Kaszinóban, a Miért nem marad reggelire? című darabot.

Vannak még további kanizsai szálai az Oscar-díjnak

Rebekán kívül még három olyan kishölgy is szerepet kapott kórustagként az Oscar-díjas filmben, akiknek elődei kötődnek Nagykanizsához.

Éberling Anna és Éberling Lili, akik dr. Éberling László, kanizsai születésű, pécsi egyetemi docens kisunokái.

A harmadik, fiatal kanizsai szereplő Silló Szonja. A kislány nagyszülei még ma is Miklósfán élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!