Kultúra

2017.02.21. 15:53

Forradalmi forgatókönyv - A könyvtár pályázata a pedagógusokat szólította meg

Zalaegerszeg - A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából, az „Egy mondat a zsarnokságról” 1956 emlékezete című program keretében pályázattal fordult Zala megye általános és középiskolai pedagógusaihoz.

Zalai Hírlap

A feladat az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó, történelmi eseményeket felidéző iskolai ünnepségek forgatókönyveinek elkészítése volt. A pályázatok értékelésére február 20-án, 14 órakor került sor a megyei könyvtárban. A felhívásra 11 pályamunka érkezett. A zalaegerszegi intézmények közül a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziuma, az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, s az Eötvös József Általános Iskola képviseltette magát. Nagykanizsáról a Batthyány Lajos Gimnázium, Letenyéről az Andrássy Gyula Általános Iskola, valamint Borsfa, Zalaszántó és Zalaszentiván iskoláinak pedagógusai küldtek forgatókönyveket.

A díjátadó után. Balról jobbra: Papp Árpád (Eötvös József Ált. Isk.); Kovácsné Pacsai Edit könyvtáros, Dömötörfi Nóra (ZSzC Csány László Szakgimnáziuma), Hopp Marianna (Borsfai Fekete István Ált. Isk.), Kiss Gábor igazgató, Péntek Szilvia, Kovács Józsefné (Ady E. Ált. Isk.) és G. Tóth Renáta csoportvezető, valamint dr. Gyenes Imre könyvtáros Fotó: DFMK

Az értékelésnél a zsűri a három legjobb forgatókönyv mellett három különdíjjal is jutalmazta a munkákat. A pedagógusok értékes könyvutalványt, naptárat, s ajándékkönyveket vehettek át. I. díjat Hopp Marianna (Fekete István Általános Iskola, Borsfa), II. díjat Horváthné Vlasics Zsuzsanna és Varga Ferencné (Andrássy Gyula Általános Iskola, Letenye), III. díjat Dömötörfi Nóra (ZSZC Csány Szakgimnázium), különdíjat Kovács Józsefné (Zeg, Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola), Csiszárné Babos Csilla (Gersei Pethő Általános Iskola, Zalaszántó), Papp Árpád (Zeg, Eötvös József Általános Iskola) kapott. A forgatókönyvekből módszertani kiadvány készül, amit áprilisban mutatnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!