Kultúra

2017.05.18. 15:21

Hatvanéves az egerszegi Kertváros - fotókiállítás az Apáczai-könyvtárban

ZALAEGERSZEG - Egerszegi emlék - a Kertváros régen és most címmel nyílt fotókiállítás csütörtökön az Apáczai-tagkönyvtárban.

Magyar Hajnalka

Tolvaj Márta az egyik, hőskort idéző tabló előtt
Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeszékhely 60 éves múlttal rendelkező városrésze 16 tablón mutatja meg egykori és mai arcát a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Apáczai tagkönyvtárában.

A kiállítást, Kiss Gábor könyvtárigazgató köszöntőjét követően Tolvaj Márta alpolgármester nyitotta meg. Felelevenítette az ’50-es évek időszakát, amikor a ruhagyár, a kőolajfinomító, a sajt- és vajgyár, valamint a laktanyakomplexum kiépülése ezreket vonzott Egerszegre, akiknek mind lakásra volt szükségük.

A Kertvároshoz való személyes kötődéséről is szólt, hiszen 1 éves korától az Átalszegett utcában nevelkedett. Felidézte: akkoriban nem voltak kerítések, összefüggő utcák, a házak közt kukorica virult, a grundjuk pedig a mai nyomda területén volt.

A Kertváros mai arca már egészen mást mutat, a jövő pedig az Alsóerdő nagyszabású turisztikai fejlesztését tartogatja. A programot kertvárosi diákok műsora fűszerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!