Hatvanéves az egerszegi Kertváros - fotókiállítás az Apáczai-könyvtárban

2017. május 18., 16:25 szerző: Magyar Hajnalka fotós: Pezzetta Umberto
komment
ZALAEGERSZEG - Egerszegi emlék - a Kertváros régen és most címmel nyílt fotókiállítás csütörtökön az Apáczai-tagkönyvtárban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tolvaj Márta az egyik, hőskort idéző tabló előtt
Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeszékhely 60 éves múlttal rendelkező városrésze 16 tablón mutatja meg egykori és mai arcát a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Apáczai tagkönyvtárában.

A kiállítást, Kiss Gábor könyvtárigazgató köszöntőjét követően Tolvaj Márta alpolgármester nyitotta meg. Felelevenítette az ’50-es évek időszakát, amikor a ruhagyár, a kőolajfinomító, a sajt- és vajgyár, valamint a laktanyakomplexum kiépülése ezreket vonzott Egerszegre, akiknek mind lakásra volt szükségük.

A Kertvároshoz való személyes kötődéséről is szólt, hiszen 1 éves korától az Átalszegett utcában nevelkedett. Felidézte: akkoriban nem voltak kerítések, összefüggő utcák, a házak közt kukorica virult, a grundjuk pedig a mai nyomda területén volt.

A Kertváros mai arca már egészen mást mutat, a jövő pedig az Alsóerdő nagyszabású turisztikai fejlesztését tartogatja. A programot kertvárosi diákok műsora fűszerezte.

Magyar Hajnalka

2017. május 18., 16:25 szerző: Magyar Hajnalka fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...