Kultúra

2017.03.08. 18:24

Helyi értékek ismeretéről adtak számot Lentiben

A Múltőrző értékeink című háromfordulós vetélkedő záróversenyét tartották tegnap Lentiben, a városi könyvtárban, kilenc középiskolás csapat részvételével.

Korosa Titanilla

A Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium, valamint a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola diákjai az első két fordulóban a hungarikumokkal, helyi értéktárak feladataival ismerkedtek és kaptak Lenti történetével, meghatározó épületeivel kapcsolatos érdekes feladványokat is. A vetélkedőn több próba várt a résztvevőkre, volt köztük dalszerzés, bemutatkozó vers, képpárosítás, szavak felismerése, illetve a dödölle receptjét sem ártott ismerniük a diákoknak.

A megoldásokat négytagú zsűri értékelte. Mint mondták: remek megoldásokkal találkoztak a verseny folyamán. A végeredményt tekintve az első és a harmadik helyet a Lámfalussy-szakképző egy-egy csapata szerezte meg, míg a második helyen a Gönczi-gimnázium egyik együttese végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!