Kultúra

2017.05.23. 14:29

Hogy lesz új otthon egy festményből?

Nagykanizsa - Kettészakadt Bogdán Zoltán családja, mióta leégett a Szentgyörgyvári-hegyen lévő, mindössze 30 négyzetméteres hajlékuk.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról már többször is beszámoltunk: tavaly januárban lett a lángok martaléka az 5 gyermeket, köztük 3 iskolás korút nevelő család otthona. Bogdán Zoltán akkor elmondta: szerették volna újjáépíteni a kis házikót, ehhez kértek segítséget az emberektől, s a Zalai Hírlapban megjelent felhívás nyomán érkeztek is felajánlások, néhány gerenda, ajtók és bútorok.

Bogdán Zoltán: - A régi otthonunk életveszélyes, abba nem mehetünk vissza
Fotó: Szakony Attila

A ház falainak csak kisebb hányada készült téglából, a többi deszka és sár, s közben kiderült, hogy utóbbiakat a tűz oltása során felhasznált víz átáztatta és instabillá tette, így visszaköltözni az épületbe nem lehet. Most a férfi a zalavári, a feleség és a gyerekek pedig a kanizsai rokonoknál húzzák meg magukat.

Bogdán Zoltán azonban Kisfakos közelében nemrég talált egy, az előzőhöz hasonlóan kisméretű házat, amiért kétszázötvenezret azonnal kellene kifizetni, a fennmaradó ugyanekkora részt pedig részletekben. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület felajánlott nekik egy festményt, Gémesi Éva alkotását. Bogdán Zoltánék most abban bíznak, hogy ezt sikerül pénzzé tenniük, s így új otthonhoz juthatnak.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!