Kultúra

2017.08.08. 15:45

Immár ötödször ifjúsági írótábor a Muravidék jegyében

LENDVA V. Ifjúsági Pannónia címmel kezdődik ma a zalai és muravidéki fiatal íróknak és költőknek szóló írótábor, mely pénteken ér véget.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zala Megyei Önkormányzat által támogatott alkotótábor idei témája a Muravidék lesz, a szervezők ezért a jelentkezőktől a tájegység történelmét, életét, sorsát megidéző szövegeket várnak akár prózát, akár verset. Az írótábor létrejöttében közreműködik a lendvai könyvtár és kulturális központ, a Pannon Írók Társasága, valamint a régió kulturális-művészeti folyóirata, a Pannon Tükör is. A lap munkatársa, szerkesztője Szemes Péter elmondta, a táborba hozott, illetve az ott megszülető írások legjavát a Pannon Tükör idei 5. számában közre is adják a tervezett lendvai összeállítás részeként.

A táborlakók ma Halász Albert könyvtárigazgató, Bence Lajos író, költő, szerkesztő és Szemes Péter előadásai révén betekintést nyernek a szlovéniai, közelebbről a muravidéki kortárs magyar irodalomba, majd műhelymunka keretében saját szövegeket elemeznek együtt. A felolvasóesteken pedig megismerkednek a Pannon Tükör eddigi tehetséggondozó munkájával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!