Kultúra

2015.11.25. 11:17

Indul a visszaszámlálás - Véghajrájához közelít a Halista Olvasási Kihívás

Nagykanizsa - Véghajrájához közelít a Halista Olvasási Kihívás, a résztvevőknek már csak pár napjuk van arra, hogy teljesítsék vállalásukat.

Horváth-Balogh Attila

Erre Osvald Éva, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa, az olvasásnépszerűsítő akció koordinátora hívta fel figyelmünket.

Erre Osvald Éva, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa Fotó: Szakony Attila

- A könyvtár az idei évben hirdette meg a Halista Olvasási kihívást, melyen január elseje és december elseje közötti érvényes olvasásokkal lehetett részt venni - bocsátotta előre Osvald Éva. - Tehát december 1. a Halista leadási határideje. Huszonöt olvasási témát határoztunk meg, és ebből kellett minimálisan tízet elolvasni az említett időszakban. Mivel a végső határidő a nyakunkon van, ezért minden kedves olvasónkat arra kérjük, hogy aki szeretné a kihívást teljesíteni, az december elsejéig mindenképpen adja le az általa olvasott könyvek listáját. Nekik kis ajándékkal akarunk kedveskedni, ezért is fontos lenne, hogy a határidőre mindenki eleget tegyen vállalt kötelezettségének. Persze, akkor sem dől össze a világ, ha valaki elseje után jelentkezik, legfeljebb később kapja meg az ajándékot

Osvald Éva hozzátette: érdekesség, hogy az olvasásnépszerűsítő akcióban többségében az idősebbek vettek részt. Ugyanakkor azt is fontos megemlíteni, hogy - talán az akciónak köszönhetően - olyan könyv(ek)et is kikölcsönöztek, melyeket előtte évekig nem olvasott senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!