Kultúra

2017.01.15. 13:26

Ismét kiadták a Kiskanizsai Szótárt

Nagykanizsa – Az Együtt Kiskanizsáért Egyesület hasonmás kiadásban újra megjelentette Markó Imre Lehel Kiskanizsai Szótár című, korszakos jelentőségű tájnyelvi gyűjtését.

Horváth-Balogh Attila

A kötet eredetileg 1981-ben látott napvilágot az Akadémiai Kiadó gondozásában, s a magyartanár-képzés egyik fontos tankönyve lett. Mint azt Horváth Jánosnétól, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnökétől megtudtuk: újabb igény merült fel a Kiskanizsai szótár iránt, ezért vállalkoztak a hasonmás kiadás megjelentetésére.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Markó Imre Lehel: Kiskanizsai szótár című könyve méltó párja a Válogatott néprajzi és nyelvészeti tanulmányok című kötetének, melynek bemutatóját tavaly januárban, a Thury György Múzeummal közösen tartottunk – bocsátotta előre Horváth Jánosné. – A kötetbemutató végén Horváthné Vadász Mária, a Szépkorúak Társaságának vezetője többek közt felvetette – és az ötlettel Dénes Sándor polgármester urat is megszólította –, hogy jelentessük meg újra a Kiskanizsai szótárt. Úgy tűnt, nagy az érdeklődés, ezért vállaltuk fel ezt a missziót.

Az ünnepélyes könyvbemutatóra a magyar kultúra napja alkalmából, január 18-án, 16.30 órakor kerül sor a  Magyar Plakát Házban. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület és a Thury György Múzeum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!