Kultúra

2016.07.20. 15:05

Jövő héten Japánba repül a Griff

Zalaegerszeg - Július 28-tól tíznapos japán meghívásnak tesz eleget a megyeszékhelyi Griff Bábszínház társulata.

Magyar Hajnalka

A csapat a Tojamában 10. alkalommal sorra kerülő Gyermek Előadóművészeti Világfesztiválra utazik, ahol a debreceni Vox Iuventutis Gyermekkarral közösen képviseli hazánk színeit - jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Szűcs István, a bábszínház igazgatója.

A 4 évenként megrendezett világfesztiválra ez alkalommal 24 ország - közte az USA, Ausztrália, Oroszország, Kína, Nepál, Indonézia, Uganda stb. - küldi el gyermekcsoportjait. Összesen mintegy 2 ezer fellépővel számolnak, a zenés, táncos és színházi produkciók pedig 700-1500 fős színháztermekben kerülnek közönség elé.

Jelenet a Hétalvó 2013 beli zalaegerszegi előadásából

A Griff Bábszínház meghívása annak a kitüntetett figyelemnek köszönhető, amivel a fesztivál tiszteletbeli elnöke, Koizumi Hirosi viseltetik hazánk iránt, tekintettel a több évtizedre visszanyúló jó szakmai együttműködésre. Ennek volt gyümölcse az is, hogy Koizumi Hirosi 2013-ban megrendezte Zalaegerszegen a Hétalvó című tradicionális japán népmese bábos változatát. A tojamai Bungeiza Gekida Színházzal koprodukcióban megszületett, bunraku bábokat használó előadást mutatja be mostani vendégszereplése alkalmával a Griff. A történet a mi Lúdas Matyinkhoz hasonló, s ugyanolyan közismert. A társulat immár harmadszor utazhat Japánba, első alkalommal 2012-ben, az előző, 9. világfesztiválon léptek fel a János vitézzel, egy évvel később pedig ugyancsak a Hétalvót adták elő egy másik program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!