Kultúra

2017.03.26. 10:17

Beleremegett a színpad: a Kanizsa Táncegyüttes nevéhez méltóan ünnepelt

Aki izomlázat érez a vádlijában és piroslik a tenyere, minden bizonnyal ott volt a Kanizsa Táncegyüttes szombati, jubileumi műsorán a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Szabó Zsófia

Tapsviharból, énekszóból és ritmusra járó lábakból nem volt hiány a gálán. Erről gondoskodott az együttes, akik magyar és határon túli tájegységek népművészeti kincseivel, köztük zalai, szászcsávási, moldvai, erdélyi táncokkal, elkápráztattak mindenkit.

A Kanizsa Táncegyüttes művészeti vezetője, Vizeli Dezső a fellépés előtt elmondta: a csoport 1972-ben alakult. Az elmúlt évtizedek alatt megannyi hazai és külföldi fellépésen vannak túl. A közönség szeretetén kívül több díjjal is büszkélkedhetnek.

– Amellett, hogy a Kanizsa Táncegyüttes tagjai közösséget formálnak, tisztelik az elődök hagyományait is – jegyezte meg Karádi Ferenc alpolgármester.

Fotó: Gergely Szilárd

Az est folyamán színpadra lépett az utánpótlás nemzedék, a Rozmaring és a Zöldág együttesek, valamint a idősebb generációból álló Pántlika Tánccsoport is, amelynek három tagja, Feszt Attiláné, Feszt Attila, Zsiga István, anno részt vett a jubiláló csoport megalakításában. A „talpalávalót" a Bojtár zenekar húzta, Vizeli Balázs Kossuth-díjas népzenésszel az élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!