Kultúra

2016.10.25. 15:45

Kiállítások, film, dráma

Ezen a héten az idősekre figyelnek a Balaton színházban: a Szépkorúak hete programsorozat keretében ingyenes rendezvényekre várják őket.

Keszey Ágnes

Hétfőn Vértesaljai Antalné népi hímzéseiből nyílt kiállítás, mely november 11-ig tekinthető meg.  Kedden „Utunkon a család megtartó szeretete kísér" címmel a balatonszentgyörgyi Simon család irodalmi és művészeti alkotásaival ismerkedhettek az érdeklődők. A programon bemutattak két  antológiát is.

Simon József emlékkiállításán a festő egyik képe előtt dr. Bürgésné Simon Márta Fotó: A szerző

- Nagybátyám- Simon József Bódi  halála után 30 évvel találtuk meg a háborús naplóját, és háborúellenes verseit. Kimagaslóan tehetséges volt: műveiben leírhatatlan a békevágy, a szülőszeretet, a haza és a falu szeretete - mutatta be az első  kötetet dr. Bürgésné Simon Márta, aki családja másik két alkotójának: édesapja, Simon István és testvére, az általa a  Balaton költőjeként említett Simon Ottó írásait is összegyűjtötte. Az antológiák  papír alapon nem láttak napvilágot, de a műveket tartalmazó cd-hez bárki ingyenesen hozzájuthat. Az irodalmi alkotásokból részleteket is hallhattak az esemény résztvevői, akik megtekinthették Simon József főként a Balatont, a balatoni tájat ábrázoló festményeit is.  Ez a kiállítás november 13- ig tart nyitva.

A szépkorúak szerdán a Megáll az idő című filmet láthatják, pénteken pedig Polcz Alaine műve  nyomán az Asszony a fronton  című monodrámát adja elő   Czegő Teréz színművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!