Kultúra

2016.09.30. 13:53

Kiállításokat is utaztatnának - Bemutatnák máshol is Sass-Brunneréket

Nagykanizsa – Az értékmegőrzés és a kapcsolatépítés került középpontba a Thúry György Múzeumban pénteken tartott szakmai nap során.

Szabó Zsófia

A programra, amit a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretein belül rendeztek meg, az ország több közművelődési intézményéből érkeztek szakemberek.

Estig mintegy húsz muzeológus, régész, restaurátor és történész látogatott el minap a dél-zalai város múzeumába.

Orha Zoltán (középen), a Göcseji Múzeum régésze érdekességeket mesélt a Múltbéli arcok című kiállításról a szakmai nap résztvevőinek. Fotó: Szakony Attila

– A különböző szakmai előadások mellett a nap elsősorban az ötletváltásról, eszmecseréről szólt – összegezte Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója. Hozzátette: az ilyen munkamegbeszélések arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az egyes intézmények részletes képet adjanak egymásnak saját tárlatanyagaikról.

– Számos kiállítási „anyag" került már hozzánk távolabbi közművelődési intézményektől. A Múltbéli arcok című időszaki tárlat, a Göcseji Múzeum jóvoltából, nálunk is látható – mondta.

A Thúry-múzeum vezetője elárulta: reményeik szerint az állandó kanizsai kiállításokat, a Sass-Brunner és a Z. Soós tárlatot, más intézmények is bemutatják majd látogatóiknak a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!