Kultúra

2016.06.20. 12:48

Kiérlelt versek kötete - A nagykanizsai költő az iskolákba is ellátogatna

Nagykanizsa – „Időkerék” címmel nemrég jelent meg Szabó Erika költő második verseskötete. A közel száz költeményt tartalmazó kiadványt író-olvasó találkozókon is népszerűsíti a fiatal nagykanizsai költő.

Pásztor András

A már számos szakmai díjjal kitüntetett Szabó Erikáról legutóbb akkor írtunk, amikor megjelent első önálló verseskötete. A „Pillangószárnyak" mérsékelt sikert hozott a kanizsai költőnek, aki ezután még nagyobb lendülettel vetette bele magát az alkotásba.

Szabó Erika büszke második, „Időkerék" című verseskötetére. Fotó: Szakony Attila

– A második, „Időkerék" című kötetem közel száz verset tartalmaz, melyek többsége szonett, illetve ritmikus szabadvers – mesélte Erika, aki hozzátette: költeményeiben leginkább az idő múlásával, változásával foglalkozik, de élet mindennapi gondjait, örömeit is rímekbe foglalta. – A hozzáértők szerint a második kötet sokkal jobban szerkesztett, mint az első volt, és a versek is kiérleltebbek. A kötet amúgy már a második kiadást éli. Külön érdekesség, hogy a könyv borítóját korábbi tanítványom, Laskai Martin grafikája díszíti.

Szabó Erika elmondta: az elmúlt időszakban több helyen is tartott író-olvasó találkozókat, így például járt Gelsén, Zalacsében és Nagykanizsán is. – Az ősszel folytatni szeretném ezt a programot, szívesen látogatnék el iskolákba, ahol kötetlen formában beszélgethetnék a gyerekekkel a költészetről, a versírásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!