Kísérleti műterem - A világ minden tájáról érkeznek művészek

2015. július 14., 20:33 szerző: Magyar Hajnalka fotós: Katona Tibor
komment
Zalaegerszeg - – Újszerű kezdeményezésnek ad otthont a Rákóczi utcai szolgáltatóház volt mosodája, kísérleti művészettel foglalkozó fiatalok alkotnak benne.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

 

A négy vendégművész: Heidi Friesen (Kanada), Victoria Callinan (Írország), mögöttük Carrie Fucile (USA), valamint Lidia Malynowskyj (Brazília). Több mint 20 művész érkezik novemberig Fotó: Katona Tibor

Lendván már három éve működik sikerrel Pál Katja festőművész vezetésével a D'Clinic független kísérleti projekt, aminek lényege, hogy a világ távoli pontjairól érkező képzőművészeknek kínál műtermet, s a környezetváltozásból fakadó friss inspirációt. A program most Zalaegerszegre költözött, hogy pezsgést hozzon a helyi képzőművészeti életbe, és bekapcsolja a megyeszékhelyt a művészeti rezidenciaprogramok nemzetközi hálózatába.

Tegnap Pál Katja és a helyi szervezést vállaló ZAZEE Kulturális Egyesületet képviselő Tóth Norbert képzőművész mutatta be az új helyszínt, s a július 6. óta itt dolgozó amerikai, kanadai, ír és brazil művészt. A program november 30-ig tart, ez idő alatt több mint 20, pályázat útján kiválasztott professzionális művészt fogadnak 1, illetve 2 hónapra a világ minden tájáról.

 

Magyar Hajnalka

2015. július 14., 20:33 szerző: Magyar Hajnalka fotós: Katona Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...