Kultúra

2016.04.09. 11:10

Három műsorban több mint háromszáz táncossal

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház adott otthont a Körtánc Alapfokú Művészeti Intézmény április 3.-i műsorainak.

Civil Tudósítónktól

A nap folyamán három műsorban az iskola több mint háromszáz tanulója lépett színpadra. A délutáni modern tánc előadást megelőzve a néptánc tanszak táncosai mutatkoztak be, akik tizenhét produkciójukban a magyar néprajzi tájegységek számos táncával hódították meg a nagyérdeműt. A zalaegerszegi gyerekeken kívül a vidéki telephelyek tanulói is szerepeltek a műsorokban.

A baki Faluházban 1990 óta működő Pántlika Néptáncegyüttes, 2004-ben kapcsolódott a Körtánc Alapfokú Művészetoktatási Intézményhez. Ebben az évben a kicsik és a nagyok egy produkcióval készültek a műsorra, somogyi eszközös táncot adtak elő. Az üvegek és botok mellett előkerültek a kis sámlik is, sőt végül a kislányok a fakanállal ritmusra vert fedőik zajával fokozták tovább a mulatság hangulatát.

A Művészeti Iskola által minden évben szervezett műsor fontos eseménye a tanévnek. Azontúl, hogy a szülők méltó körülmények között csodálhatják meg gyermekeik tudását, a résztvevő csoportoknak is nagy segítség a táncossá válás folyamatában.  A tanulóknak el kell sajátítani a társas kapcsolatok alkalmazását, a sikerért közösen kell tenni, figyelni kell társaikra is és mindenkinek a legjobb formáját kell bemutatni.

Megtanulják a színpadi fegyelmet, mely további életükben biztos, hogy előnyükre válik. Főleg a kicsiknek jelent nagy élmény, hogy betekinthetnek a színház működésének sajátos rendjébe. Rácsodálkoznak a hatalmas, zsinórpadlásos színpadra, a sok reflektorra és az ügyelő hívó szavára izgatottan lépnek a közönség elé. Vannak akiknek ezek a pillanatok egy életre szóló kötödés adnak e csodálatos világhoz.

 

Szerző: Baloghné Bacsa Ibolya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!