Kultúra

2016.01.28. 12:49

Kultúra napi rendezvények a Landorhegyi iskolában

A magyar kultúra napja alkalmából az idén januárban is megrendezték a Landorhegyi iskolában az alsós tanulók körében oly népszerű dalostalálkozót. A gyerekek közösen, a bátrak szólóban adtak elő egy-egy népdalt a közönség gyönyörűségére. A legszebben dalolók jutalomban részesültek.

Arany Horváth Zsuzsa

A felsős osztályok képviselői ezúttal olvasó- és szövegértési versenyen mérték össze tudásukat. Az iskola folyóiratának, a Landor Lapoknak legutolsó kiadására épültek e vetélkedő feladatai, amelyeket számítógépen kellett megoldaniuk a gyerekeknek.

Fotók: Mezőfi Alex és Börcz Ádám

A Himnusz születésnapjáról évről évre - színvonalas irodalmi műsorokkal is – megemlékeznek, hogy ezt az alkalmat is kihasználva ráirányítsák diákjaik figyelmét azokra az értékekre, amelyeket tudósaink, művészeink, a magyar emberek eddig létrehoztak, óvtak. Anyanyelvünk legdrágább örökségünk – kultúránk részét képezi ennek helyes használata is.

A magyarság ezen megőrzött, táplált értékei biztosítják összetartozásunkat, a magyar kultúra jövőjét, a magyar nemzet fennmaradását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!