Kultúra

2017.02.06. 16:25

Kultúrházak éjjel-nappal

Zalaegerszeg - Ingyenes, de változatos rendezvényekkel várják a látogatókat Zala megyében az idei Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat alkalmából.

Rankasz Brigitta

Több mint tíz éve rendezik meg február második hétvégéjén a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű országos programsorozatot. Az akcióhoz csatlakozó intézmények programjai a tervek szerint a kulturhazak.hu internetes oldalon érhetők el a nagyközönség számára.

Zalaegerszegen az Apáczai Csere János Művelődési Központban két napon keresztül válogathatnak az érdeklődők az érdekesebbnél érdekesebb programokból. Pénteken a fiatal képzőművész, Almássy Krisztián munkáiból nyílik kiállítás, amely délután öt órától lesz látogatható. A szombat változatosabb lesz, délelőtt tíz órától futsalbajnoksággal, farsangi játszóházzal, épület tájfutó versennyel, néptáncbemutatóval és táncházzal kedveskednek a vendégeknek.

A Tükrös Zenekar Gyenesdiásra érkezik szombaton
Fotó: archív

Gyenesdiáson péntek este hat órától Czinderi Andrea és Rezes Gábor népi iparművész viselet, majd Rezes Gábor tavaszköszöntő népzenei előadása lesz megtekinthető a Községházán. Szombaton a Kárpáti János ÁAMI-ban este hét órától táncház lesz a Tükrös Zenekarral.

Vaspör sem marad ki a programsorozatból. Szintén pénteken, este hat órától hagyományőrző tollfosztás lesz a kultúrházban.

Zalalövőn, szombat délután két órától este hat óráig a Salla Művelődési Központban családi farsangon vehetnek részt az érdeklődők. A programok közt lesz jelmezverseny, fánksütés, álarckészítés, valamint interaktív játék Borka bohóccal.

A keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központban szombat délután négy órától farsangi készülődés és játszóház várja a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!