Kultúra

2016.10.17. 18:55

Látomások - Szakter Judit kiállítása a Mimosa Loungeben

Zalaegerszeg - Este Zalaegerszegen, a Mimosa Lounge kiállítási terében Látomások címmel nyílt tárlat Szakter Judit lakhegyi alkotó munkáiból.

Győrffy István

Az eseményen Németh Miklós grafikus művész ajánlotta a jelenlévők figyelmébe Judit képeit, amelyekből ezúttal 25 alkotás, rajz-grafika és festmény került a falakra. Kedves színfoltja volt a megnyitónak az ugyancsak lakhegyi, hetedik osztályos Kovács Zsófi szintetizátoros játéka.

- A mindennapok be nem vallott érzéseit ábrázolom – mondta Judit a megnyitót követően. –Arcok és érzelmek láthatóak a képeken, amelyeken már kevésbé visszafogott vagyok, s a testiség is jobban megjelenik. Továbbra is drasztikusabban fejezem ki a mondanivalómat. A színekben maradtam a fekete-fehér és vörös kombinációknál. Témáimban jelen van a politika is, a kihasználtság, a leplezetlen valóság. Újdonság, hogy a tájat egy-egy képemnél beépítem az arcokba – tette még hozzá.

Németh Miklós ajánlásában a közönség figyelmét az emberábrázolás sajátos módjára hívta fel, s arra, hogy Judit képeiben sokféle módon fogalmazódnak meg a kisember mindennapi nehézségei, életküzdelmei.

A kiállítás december elejéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!