Kultúra

2016.05.18. 16:30

Meséből szőtt segítség

Keszthely - A mesék irányt mutathatnak, segíthetnek egy - egy élethelyzetben. Ez a célja a Balaton színház havi Meseszövő műhelyének is.

Keszey Ágnes

Akár hisszük, akár nem, a mese eredetileg nem gyermekeknek, hanem felnőtteknek szólt, mint ahogy a Meseszövő műhely foglalkozásai is.

– A mese mindig konfliktusból indul: a káoszból a rendig való eljutást mutatja be, szimbolikus képekbe kódolva a lélek nyelvén szólva - összegezte Kreil Melinda meseterapeuta, a foglalkozások vezetője. Mindig az adott hónaphoz illeszkedő téma, májusban a szerelem kerül a középpontba: A madárasszony című népmese nyomán szőtték tovább a mesét: beszélgettek a résztvevők vagy csak magukban fogalmazták meg a történet ihlette gondolatokat.

A mese fonalát szőtték a valóságba: Szalay Annamária, Rajnai Virág és Kreil Melinda

- A mese akkor segít, ha személyes kapcsolódásunk lesz hozzá. Minden mese annyi útmutatást, ahány ember olvassa, mert mindenkit máshogy szólít meg és mindenkiben valami mást kelt életre. Számomra ebből a meséből az domborodik ki, hogy egy differenciálatlan birtokló vágyakozásból hogyan érünk meg egyenrangú, szabadon szeretésre mesélte a terapeuta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!