Kultúra

2016.12.04. 20:40

Mesés szombat: versek, prózák, játékok, adventi hangulat

Zalaegerszeg, Nagypáli - Mesés szombat volt a megyeszékhelyi Keresztury művelődési központban, ahol délelőtt az alsó tagozatos diákok mesemondó versenyének döntője folyt.

Arany Gábor

Ez alkalommal az Indián varázs címet kapta a több évtizede útjára indított, immár 40. verseny. Az egyenlő esély érdekében a József Attila könyvtár munkatársai állították össze a választható, közel azonos hosszúságú indián történetek listáját. A szombati versenyre 52 diák a 9 városi és 5 városkörnyéki iskolában megrendezett elődöntőkből jutott be. A döntőt az Eötvös-iskola 4/a osztályos tanulóinak Farkasokkal táncoló című műsora nyitotta meg. Ez után kezdődött a legfeljebb háromperces mesék előadása. Az első helyezettek: 1. osztály: Takács Nóra (Öveges) 2. osztály: Szijártó Nóra (Teskánd, Csukás) 3. osztály: Zalavári Lola (Dózsa). 4. osztály: Hidas Luca (Gutorfölde).

Asztali futsal téli kupa zajlott a Kereszturyban. Előtérben Polgár Szilárd (b) és Bita Mátyás meccsel Fotó: Pezzetta Umberto

A délután a karácsonyvárás, a mese, a játék jegyében folytatódott a Kereszturyban. Lehetett ajándékot készíteni kukoricacsuhéból, gyertyát mártogatni, ecset nélkül ujjal festményeket létrehozni, ünnepi díszeket alkotni. A nagyobbak, pontosabban szólva inkább a felnőttek közben a gombfoci-bajnokság téli kupáját vívták négy pályán. Tóth István, az asztali futsal, vagy ahogy ő elnevezte intenzív gombfoci kiötlője elmondta, baráti körben, lakásokban kezdték játszani a bajnokságot és a téli kupával léptek nagyközönség elé, hogy ezzel kedvet teremtsenek a játékhoz másoknak is.

Szombaton rendezték meg az északnyugat-zalai kistérség hagyományos, immár 16. vers-, próza- és mesemondó versenyét is, ezúttal a nagypáli közösségi házban. Ezen tizenhat településről száz gyermek vett részt, óvodások és általános iskolások. A versenyzők öt percnél nem hosszabb művel állhattak a zsűri elé. Első helyezettek: óvodások, vers kategória: Novák Barnabás, óvodás mese kategória: Németh Jázmin. Mese 1. osztály: Molnár Kamilla. Mese 2. osztály: Varga Márk Noél. Vers 2. osztály: Szűcs Dávid. Vers felső: Patyi Ákos (8 éves), Mese felső: Szakos Dániel (9 éves). Felsős vers: Koronczi Kristóf (13 éves), felsős próza: Tóth Zsombor (12 éves).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!