Kultúra

2017.07.14. 15:46

Mesterek keze nyomán - Megjelent a Göcseji Múzeum kiadványa

ZALAEGERSZEG - Mesterek keze nyomán címmel kis kiadványt jelentetett meg a Göcseji Múzeum a skanzen bővítését szolgáló leendő új porták építészeti felméréséről.

Magyar Hajnalka

Mint ismeretes, a Göcseji Falumúzeum jelentős bővítés, átalakítás előtt áll, számos új látnivalóval, tradicionális építménnyel bővül.

Ahhoz, hogy ezek tudományos megalapozottsággal kelhessenek új életre, a kiszemelt eredeti objektumokról - köztük az alsószenterzsébeti csipkés pajtáról, a rámi iskoláról, s a Cupi csárdáról - nagy pontosságú felmérés készült, a Pécsi Tudományegyetem építész hallgatóinak közreműködésével, tanszéki irányítás mellett.

E munkát, s annak aprólékos, minden építészeti részletre kiterjedő eredményét dokumentálja az az NKA támogatásával megjelent kiadvány. A sok fotóval és szép rajzokkal illusztrált füzetet Varju András szerkesztette, a szöveges rész Marx Mária, dr. Kósa Balázs és Gábris Katinka munkája, a borítót és a kötetet Zóka Gyula tervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!