Kultúra

2016.09.28. 14:30

Művészduó - Ausztrál író és belga médiaművész

Zalaegerszeg - Újabb beszámoló kiállításra várja az érdeklődőket pénteken a D CLINICstudios.

Magyar Hajnalka

A nemzetközi kortárs művészeti program keretében ez alkalommal egy ausztrál író, Hayley Scrivenor és egy belga konceptuális művész Niels Poiz zalaegerszegi találkozásának eredménye tárul az érdeklődők elé.

A két alkotó az ember és a szöveg viszonyával foglalkozott a megyeszékhelyen eltöltött egy hónap alatt, ezért nem meglepő, hogy közös alkotásuk gyümölcse egy művészkönyv. Az alkotói duó szeptember 30-án, pénteken egy napra beköltözik a Simon István Könyvesházba, ahol bárki megismerkedhet In Words with Friends (Szavak Barátokkal) című munkájukkal.

Hayley Scrivenor író és Niels Poiz konceptuális művész Fotó: D'CLINIC

Ezt követően 20 órakor nyílik meg kiállításuk a D CLINICstudios Műtermében (Zalaegerszeg, Rákóczi utca 2-4.), ahol a két alkotó tárlatvezetést tart Mészáros Gábor tolmácsolásával, majd a VEN zenekar (Hanisch András, Nadrai Róbert és Wettstein Tamás) ad koncertet.

A két művész közös munkájában tárgyként és élményként egyaránt központi szerepet kap a szöveg, a bemutatott mű arra ösztönzi a látogatókat, hogy gondolják át a szöveggel való viszonyukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!