Kultúra

2017.04.09. 11:44

Fiatalok mérették meg magukat a nagykanizsai versmondó versenyen

Nagykanizsa – Szombat délelőtt a Halis István Városi Könyvtár adott otthont az Arany János szavalóverseny megyei döntőjének. Az 5-6. osztályos, illetve 7-8. évfolyamos versmondókat külön értékelte a zsűri.

Pásztor András

A fiataloknak egy szabadon választott és egy József Attila költeménnyel kellett készülni. A legjobbak a május 27-én, Veszprémben megrendezésre kerülő „Regösök húrján...” elnevezésű dunántúli vers- és prózamondó versenyen képviselhetik Zala megyét.

A versenyen sok tehetséges fiatal csillogtatta meg tudását, így például a kanizsai Piarista Iskola diákja, Kéthelyi Anna is Fotó: Szakony Attila

Az 5-6. évfolyamosok közül első lett Tóth Milán Máté (Kéttannyelvű Általános Iskola, Göntérháza), második helyezett lett Mónok Csenge (Deák Ferenc Általános Iskola, Söjtör), míg a harmadi Rudics Mátyás (Batthyány Gimnázium, Nagykanizsa) lett.

A 7-8. osztályosok között első lett Horváth Bendegúz (Andrássy Gyula Általános Iskola, Letenye), második helyen zárt Silló Kinga (Batthyány Gimnázium, Nagykanizsa), míg a harmadik helyezést Schwáger Meláni (Ady Endre AMI, Zalaegerszeg) szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!