Kultúra

2017.05.14. 18:15

Népdal és nóta - Újra páváskodnának

CSATÁR Szombaton egyesületi bált rendeztek a negyvenéves Csatári Pávakör és a fiatalokat is egyre inkább köreibe csábító Citerazenekar támogatására.

Fincza Zsuzsa

- Örömmel mondhatjuk, hogy népdalkörünk pár év gyengélkedés után újra magára talált. Tavaly már 17 meghívásnak kellett eleget tennünk, s az idei év is jól indult. Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, de rászorulunk a lakosság támogatására is - indokolta az összejövetel okát Jakab József, a Csatári Pávakör Egyesület elnöke.

Hozzátette: igyekeznek ezt színvonalas műsorral is kiérdemelni. Fáradozásukat siker koronázta, hiszen minden műsorszám után zsibbadtra tapsolták tenyerüket a vendégek. Az operettmuzsikát kedvelőket Jurina Beáta és Hertelendy Attila, a Hevesi-színház művészei, a popdalrajongókat az egervári Balázs Henriett kényeztette. A sztárvendég a nagykanizsai Tüttő János Nótaklub volt.

Nagy sikert aratott a Csatári Pávakör és a nagykanizsai Tüttő János Nótaklub közös műsora. A kép jobb szélén a harmonikával Major Lajos, a brácsával ifj. Horváth Károly Fotó: Fincza Zsuzsa

- Szívesen jöttünk, hiszen a meghívás egybeesett a törekvésünkkel - így Major Lajos, a nótaklub vezetője. - Célunk, hogy elmenjünk oda, ahol klubtagjaink születtek és megmutassuk magunkat. Csatár az egyik leglelkesebb nótázónk, Jakab Zoli szülőfaluja.

- Ezen a színpadon énekeltem először, mégpedig Az égig érő fa című színműben az Elindultam szép hazámból kezdetű népdalt - elevenítette fel gyermekkori emlékeit Jakab Zoltán.

Természetesen az ünnepeltek, a Csatári Pávakör és a Citerazenekar is megmutatta tudása színe-javát.

- Újra megmérettetjük magunkat, júniusban részt veszünk a KÓTA minősítőn, most ezeket a dalcsokrokat teszteltük. Remélem, a Muravidéki és a Galga-menti dalok a zsűri tetszését is elnyerik és újra páváskodhatunk - mondta ifj. Horváth Károly népzenetanár, a Csatári Pávakör művészeti vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!