Kultúra

2016.04.17. 11:06

Néptáncra, népdalra, népzenére alapozva

Zalatárnok – Szombaton tartották a már hagyományosnak mondható tavaszi kulturális seregszemlét a községben. Ezúttal a néptánc, népzene és népdal kapott hangsúlyosabb szerepet a kínálatban.

Gyuricza Ferenc

A változatos program szervezője a helyi IKSZT volt, és helyet is az intézmény biztosított a rendezvénynek, szinte teljesen megtelt a nagyterem nézőkkel. 
– Nagy örömmel fogadtuk, hogy ilyen érdeklődés mutatkozik a rendezvény iránt, hiszen ez is jelzi, hogy szükség van a kulturális és közösségi programokra a településen – magyarázta Lévay Gabriella, az IKSZT vezetője. – A szereplők kiválasztásánál ezúttal az volt a fő szempont, hogy a folklór kapjon hangsúlyosabb szerepet, így a műsor nagy részét néptáncosok és népdalénekesek, valamint népi hangszeren játszó zenészek tették ki. Az is szempont volt, hogy helyi szereplőknek is biztosítsunk fellépési lehetőséget. 
A műsorban a közönség a zalaegerszegi Iglice Gyermek Néptáncegyüttest, az ApátiCitera együttest, a Zalaszentmihályi Nótakört, a helyi fiatalokból álló Bulibárónők tánccsoportot, valamint Fehér Béláné és Márovics Lajosné közös produkcióját láthatta, akik színdarabot mutattak be, illetve közkedvelt nótákkal is szórakoztatták a közönséget. Végül a falusi vendéglátással is foglalkozó Gaál Zsuzsanna, a szalafői Múltidéző Porta vezetője mutatta be ételkóstolóval egybekötve a tradicionális népi konyhaművészet receptjeit tartalmazó, a modern főzőtudomány számára is hasznos Az őrségi konyha kincsei című szakácskönyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!