Kultúra

2016.07.19. 12:28

Népviseletes babák múzeuma

Kehidakustány – Közel hetven, népviseletes baba költözött új lakhelyére: az önkormányzat a kultúrház emeleti részén babamúzeumot nyitott.

Keszey Ágnes

Fotó: Tamás Erzsébet

A népviseletes babákat a magyarországi születésű, szász származású Christine Daniel örökösei adományozták a településnek. A gyűjtemény ezt megelőzően a Göcseji múzeumban volt látható. Lázár István polgármester lapunknak elmondta:a hölgy saját kézimunkája az öltözetek minden egyes darabja. A látogatók megismerhetik a jelentős események hajdani ruházatait: a születéstől a halálig minden fontos életesemény viseletét bemutatja a gyűjtemény. A kiállításon olvashatóak az 1924- ben született alkotó, Christine Daniel gondolatai: "Gyermekkoromban a népviselet még a mindennapok öltözéke volt. A magyarok öltözködésének gazdagságát, hagyományait, a falusi emberek kultúráját, az ünnepeket és hétköznapokat mutatom be a babák segítségével."

A múzeum ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!