Ódonságok, újdonságok - új tárlat a Göcseji Múzeumban

2017. május 17., 17:50 szerző: Magyar Hajnalka fotós: Pezzetta Umberto
komment
ZALAEGERSZEG - A fenti címmel nyílt meg szerdán a Göcseji Múzeum gyűjteményi gyarapodását bemutató tárlat a felújítás előtt álló időszaki kiállítóteremben.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kaján Imre múzeumigazgató köszöntőjében is utalt a várt felújításra, hiszen a látogatók egy leharcolt teakonyhán keresztül jutottak be a tárlatra, a bejáratot ugyanis életveszély miatt le kellett zárni. Megköszönte mindazon egerszegiek gesztusát, akik a múlt relikviáit rendelkezésükre bocsátották, hiszen a mostani tárlatot követően a készülő új várostörténeti állandó kiállítás is gazdagodhat általuk.

A mikrofonnál dr. Kostyál lászló, mögötte Velkey Péter (balról) és Kaján Imre
Fotó: Pezzetta Umberto

A múzeum új szerzeményeit hét tematikus csokorba rendezve láthatjuk. A tárlatot megnyitó Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető a régészeti leletek, szakrális tárgyak, játékok, dokumentumok, képzőművészeti alkotások stb. sorából - mint szívéhez közel állót - kiemelte Szabó Gyula kefekötő műhelyének berendezését, valamint Dandi Kis Károly néhai prímás hegedűjét. Igéretet tett rá, hogy amennyiben a múzeum a hangszert restaurálja, ő szívesen megszólaltatja.

Végül dr. Kostyál László igazgatóhelyettes, a kiállítás kurátora beszélt a tárlat rendhagyó voltáról, hiszen a kollekció szerteágazó összetétele miatt öt muzeológus működött közre a rendezésben.

Magyar Hajnalka

2017. május 17., 17:50 szerző: Magyar Hajnalka fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...