Kultúra

2016.08.30. 14:19

Október végi tiszta lángok - Őszi idénynyitó a hangversenyteremben

Zalaegerszeg - A hangversenyterem most induló szezonjának újdonságairól tartottak kedden sajtótájékoztatót az intézményben.

Magyar Hajnalka

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója, valamint Majer Piroska közművelődési csoportvezető vázolta a hagyományokra épülő, ám tovább bővülő programkínálatot. Kiemelték, idén ismét elindítják az orgonabérletet, a sorozat keretében többek között a zalaegerszegi Mátyás István, valamint Varnus Xavér is az értékes hangszerhez telepszik. Emellett adventi kuriózumként Rákász Gergely ad orgonakoncertet, mégpedig ezer gyertya fényénél.

A Klasszikus bérletsorozat keretében hallhatja a zalai közönség egyebek mellett Szirtes Edina Mókus és Vásáry Tamás játékát, a Jazz Szerda vendégei közt pedig ott lesz Gájer Bálint, Malek Andrea és Szinetár Dóra is.

Kiállítási programjuk ugyancsak színes palettát mutat. Szeptember közepétől Ady 25 címmel a jubiláló művészeti gimnázium tanárai és művészpályára lépett volt diákjai rukkolnak elő műveikkel, advent időszakában pedig Szász Endre képzőművész eredeti alkotásai - köztük porcelánok és grafikák - kínálnak élményt.

A két időpont között Október végi tiszta lángok címmel az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére rendeznek nagyszabású képzőművészeti tárlatot. Ehhez pályázatot hirdettek, melynek keretében hetven Zala megyei, illetve innen elszármazott képzőművészt szólítottak meg. Az alkotóknak október 10-ig kell beküldeniük munkáikat, melyek közt szakértő zsűri ítél oda díjakat. A tárlat október 21-én nyílik, az ünnep hetén emellett előadás és koncert is tiszteleg 1956 emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!