Kultúra

2017.04.26. 15:25

Operettslágerek két helyszínen - Foki Veronikával és Kállay Borival érkeznek

Lendva, Nagykanizsa - Látványos operett és musical gálaműsorral készül az Orfeum Vándorszínpad, amely május első napjaiban lép fel két helyszínen.

Viola Beata

- Elsőként Lendvára érkezünk május 5-én, majd Nagykanizsán adunk műsort május 9-én, kicsit mindkettőt anyák napi ajándékként is szánjuk dél-zalai és a határ túloldalán élő közönségünknek - mondta a Zalai Hírlapnak Bálint Csaba, az Orfeum Vándorszínpad vezetője.

Bálint Csaba a vándorszínpad tánckarával egy korábbi fellépésen

A zalai közönség bizonyára lelkesedéssel fogadja, hogy a vándorszínpad jóvoltából a műsorral visszatér a zalai rajongói közé a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze, Foki Veronika, aki ma már a fővárosi Madách Színház társulatában énekel. (Cosette szerepét énekli a Nyomorultakban.) A fiatal színművész a kétfelvonásos gálaműsorban musical és operettslágereket ad elő, az Orfeum történetében is új korszakot jelentő új díszletek között, új, korhű, a zeneművek hangulatához illő jelmezekben.

De nem csak rá számíthat a publikum, ugyanis a vándorszínpad repertoárját ismerők megszokhatták, hogy a műfaj hazai hírességei fordulnak meg a produkcióikban. Korábban Oszvald Marika, az operett koronázatlan szubrettje csatlakozott az országot járó társulathoz. Ezúttal igazi primadonna érkezik Kállay Bori személyében. (A népszerű érdemes művész Szeged, Debrecen és Miskolc színházaiban is játszott, majd az Operettszínház tagja lett.) Velük együtt látható-hallható lesz Berkes János, Szász Kati, Birinyi Mónika.

Sztárvendég: Kállay Bori

- A társulat 2008-ban alakult, mostanra az ország számos színpadán megfordultunk, énekeseink, táncosaink a profi világból érkeztek, hitvallásunkat a maximalizmus jellemzi - mondta Bálint Csaba, aki tenor szerepeket énekel a gálaműsorban. - Idén nyáron, július 11-től Siófokról indulva operetthajót indítunk a Balatonon.

Addig is, május 5-én, pénteken este 7 órakor Lendván a színházban, május 9-én, szintén hétkor Nagykanizsán a HSMK-ban szólal meg a slágerparádét ígérő gálaműsor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!