Kultúra

2017.07.17. 16:16

Országos versenyen kapott aranyat a söjtöri dalkör

SÖJTÖR - Arany minősítéssel térhetett haza az idei Országos Nyugdíjas Ki mit tud? döntőjéről a Söjtöri Népdalkör Egyesület énekkara. A Hajdúszoboszlón megrendezett versenyen több száz indulóval mérték össze tehetségüket.

Rákos Bianka

- Nagyszerű hangulatban telt az a három nap, amelyet a rendezvényen tölthettünk - kezdte Békefi Lászlóné, a csapat vezetője. - Volt egy felvonulás is a város központjában, ahol beöltözve nemcsak a dalkör tábláját, hanem Söjtör címerét is magunkkal vittük.

A Söjtöri Népdalkör Egyesületnek nem volt egyszerű dolga, hiszen több mint kétszáz fellépő érkezett a hajdúszoboszlói döntőre. A temérdek kategória közül, a söjtöriek az "egyéb színpadi produkcióban" indultak.

- Nagyon erős volt a mezőny. Negyven csoport volt, amelyek színjátszással léptek fel, ebből húszan indultak a mi kategóriánkban - emlékezett vissza a versenyre Nyitrai Gyuláné, a csapat egyik legrégebbi tagja.

A vezető elárulta, hogy a Ki mit tud? középdöntőben már bemutatott fellépésüket, a Májusfaállítást kicsit felfrissítették erre az alkalomra, s végül ezzel a műsorszámmal léptek ki a színpadra.

A Söjtöri Népdalkör Egyesület tagjai Hajdúszoboszlón hatalmas sikert arattak
Fotó: Török Iván

- Csordás István, a Zalaszentiváni férfikórus harmonikása kísérte az előadásunkat - folytatta Békefi Lászlóné. - Zenéjével nemcsak a produkciónkat színesítette, de a közönségre is nagy hatást gyakorolt. A végén mindenki állva tapsolt nekünk.

A söjtöri csapat színes és humoros előadását a zsűri is kiválóra értékelte, az oklevél mellé utazási kedvezményt kaptak, amelyet terveik szerint prágai vagy erdélyi vakációra használhatnak fel.

Mivel Söjtör és Hajdúszoboszló nagyon messze van egymástól, a főleg nyugdíjasokból álló dalkör tagjainak eleinte okozott némi fejtörést az utazás. Szerencsére rengeteg segítséget kaptak.

- Köszönettel tartozunk Könyves Gábor polgármesternek és a képviselő-testületnek, valamint mindenkinek, aki valamivel hozzájárult az úthoz. A kisbuszokat a környező településektől kaptuk, Baktüttösről, valamint Szentpéterföldéről, és a helyi polgárőr szervezet sofőrjei fuvaroztak el minket a helyszínre, de sokat köszönhetünk Török Ivánnak, a Söjtöri Polgárőr Egyesület elnökének is, aki a háttérből támogatta a műsorunkat - fogalmazott Békefi Lászlóné.

A Söjtöri Népdalkör Egyesületnek egyébként számtalan terve van a jövőre nézve, hiszen több falunapon is fellépnek majd. A következő Országos Nyugdíjas Ki mit tud?-ra pedig Hévízen kerül sor, így a csapat remélhetőleg újra meg tudja mutatni magát a nagyközönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!