Kultúra

2016.04.05. 12:07

Ott vagyunk a nemzetközi színházi biennálén

Zalaegerszeg - Huszonnyolc meghívott produkció között ott van három zalai is: a Ziránó Bábszínház (Hottó) a Szekrénymesékkel, a Hevesi Sándor Színház a Semmivel és a Kövekkel.

Arany Horváth Zsuzsa

Csaknem negyven előadásból válogathat a közönség a VIII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.

Madák Zsuzsanna a Semmi című produkcióban
Fotó: Pezzetta Umberto

A válogató idén Szűcs Mónika színházi szakíró, tanár, az Ellenfény szerkesztője volt, aki közel 120 előadás megnézése után választotta ki azt a huszonnyolcat, amelyek bekerültek a versenyprogramba. A magyar társulatok közül a fővárosi Nemzeti Táncszínház, a Kolibri Színház, a Budapest Bábszínház, a Közép-Európa Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely, a Bethlen Téri Színház, a Bozsik Yvette Társulat, a Juhász Kata Társulat, a Mentőcsónak, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, a Színház-és Filmművészeti Egyetem és a Nézőművészeti KFT előadásait láthatja a közönség, a vidéki városok közül Zalaegerszegről, Győrből, Kaposvárról, Kecskemétről, Veszprémből, Pécsről, Dunaújvárosból, Tatabányáról, Szombathelyről, Hottóról, valamint a szlovákiai Kassáról érkeznek produkciók.

Barsi Márton és Mihály Péter, a Kövek főszereplői

A Csokonai Színház Verona, 1301 című előadását pedig Madák Zsuzsanna, a zalai teátrum dramaturgja rendezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!