Kultúra

2017.02.20. 16:15

PENdroid versenyen jártak - A Csány szakgimnázium tanulói megnyerték a vetélkedőt

Zalaegerszeg - Február 3-án, Nagykanizsán az országos PENdroid programozói verseny döntőjén vettünk részt, ahol a 10 csapat közül az első helyezést szereztük meg.

Civil Tudósítónktól

A felkészülési időben a két elődöntőn sikeresen vettük az akadályokat. Mindkét elődöntő érdekes, kreativitást igénylő feladatot tartalmazott, amelyben a csapat a kötelező elemeken kívül a saját ötleteit is belevihette. Az egyik feladatban számokkal kapcsolatos játékot, a másikban pedig autóversenyzőst kellett készíteni mobiltelefonra. A versenyre vitt projektünk pedig kétjátékos építős-ugrálós program volt: az egyik készüléken építeni kellett a pályát, a másikon pedig túlélni azt.

Az ilyen jellegű versenyek ösztönzőek és élvezhetők, így jó felkészítő tanárral, az iskolában szerzett előzetes programozás tudással és jó logikával egy fél év alatt eljuthattunk a játékkészítés szintjére.

Nekünk különösen tetszett, mivel nem kellett szigorú szabályok szerint teljesen komolyan venni mindent, be lehetett építeni néhány szórakoztató funkciót, saját ötletet is.

Állnak: Dávid Mátyás, Schuh Marcell tanulók és Tüske Balázs felkészítő tanár. Ülnek: Bálint Dániel és Kovács Zoltán Fotó: Csány-szakgimnázium

A helyszíni versenyen a disznóvágásról szóló feladat miatt először meglepődtünk, de hamar jöttek az ötletek. A helyszín is kényelmes volt, a csapatok nem voltak elszigetelve egymástól, a kapott időt, 8 órát saját igények szerint lehetett beosztani.

A versenyen csapatban készítettük el a versenyfeladatot. A felkészülés során nem volt elég programozni tudni, grafikákat készíteni, a csapatmunkát is meg kellett tanulnunk. A programozás segítéséhez a GitHub verziókezelő szoftvert használtunk, amit a felkészülési időben ismertünk meg. Segítségével az elődöntőkre beküldött programokat az iskolai konzultációkon kívül otthon is tudtuk fejleszteni, a döntő helyszínén pedig meggyorsította a projekt részegységeinek összeállítását, tesztelését, közzétételét.

Az első hely megszerzése számunkra nagy öröm, azért, mert az ország minden tájáról érkeztek csapatok, ilyen mezőnyben pedig nem könnyű nyerni.

Tokin Game csapat

ZSZC Csány László Szakgimnáziuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!