Kultúra

2017.01.18. 20:01

Pénteki premier - Az Én és a kisöcsém a színházban

Zalaegerszeg - Pénteken este új premierre várja közönségét a Hevesi Sándor Színház. Eisemann Mihály-Szilágyi László Én és a kisöcsém című zenés vígjátékát Halasi Imre Jászai-díjas érdemes művész vendégrendező állítja színpadra.

Arany Horváth Zsuzsa

- A színház vezetése kért fel a zenés vígjáték, avagy kisoperett rendezésére, amit nagy örömmel vállaltam, hiszen Zalaegerszegre szinte hazajövök - mondta érdeklődésünkre Halasi Imre, aki alapítója a megyeszékhelyi teátrumnak, 1997-ig tíz éven át igazgatóként vezette a színházat. - Még sosem állítottam színpadra ezt a művet, számomra is szórakoztató kaland ez munka, ráadásul műfaja egyik legkiválóbbja az Én és a kisöcsém.

Halasi Imre hozzátette, reneszánszát éli a sokáig mostohagyerekként kezelt zenés vígjáték, holott nagyon is szükség van a minőségi szórakoztatásra. A slágergyárosnak tartott Eisemann-darab az egyik legjobb választás erre, s a rendező úgy látja, a színészek is remekül veszik az akadályokat, köztük az énekes számokat. (A címadó dal mellett hangzik fel többek között az Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon... , a Pá kis aranyom, pá... és a Mia bella Signorina is.)

 

- A Hevesi-színpadán is szerepelt már, akkor Segesvári Gabriella játszotta a szerepcserés figurát. Mert az egyik legismertebb, közkedvelt vígjátéki elem, amikor nadrágszerepet játszik a színésznő - folytatta a rendező.

A félreértések, tévedések áradó sorozatát is mesteri módon adagolták a szerzők, a játékosság, a szórakoztatás, a zenei alapanyag, a jó stílus garantálhatja a kellemes élményt. Csak pár mondat kedvcsinálónak: Kelemen Katót megkéri az apja, hogy menjen be az irodába és fogadjon egy fontos üzleti partnert. Megérkezik Andersen úr, Katót titkárnőnek nézi, s megbízza egy levél kézbesítésével. Még sosem látott unokaöccsével, Stefanek Pistivel készül Velencébe utazni. Mivel Kató első pillantásra beleszeret Andersenbe, fiúnak öltözve az unokaöcsnek adja ki magát az állomáson. Kelemen igazgató dr. Sas és dr. Vas nyomozókat küldi szökött lánya felkutatására. A Velencébe tartó vonaton utazik még Frici titkárnő egy IBUSZ-csoporttal és Zolestyák úr, a nyomozók hivatalsegédje. Zolestyák jól megkeveri a dolgokat, amikor beadja Andersennek, hogy Frici valójában Kelemen Kató, dr. Sasnak pedig azt mondja, hogy Frici fiú. Kató Stefanek Pisti szerepében jól adja a nőgyűlölőt, mindent megtesz, hogy a nőket távol tartsa Andersentől. Kató-Pisti nőnek öltözve Pisti olaszországi rokonának, Katerinának mondja magát, Andersen első pillantásra beleszeret. Budapestről megérkezik Kelemen igazgató megtaláltnak vélt lányáért.

A Budapest-Velence-Zalaegerszeg tengely körül forgó zenés darabban a Magyar Cecília alakítja a főszerepet, játszótársai: Debrei Zsuzsanna, Bot Gábor, Kiss Ernő Jászai-díjas, Hertelendy Attila, Besenczi Árpád Jászai-díjas, Bellus Attila, Lőrincz Nikol Soós Imre-díjas, Czegő Teréz, Kovács Olga, Bálint Péter, Mester Edit.

A korhű és bolondos jelmezek alkotója Laczó Henriette, aki a díszletekért is felelt, a zenei vezető Máriás Zsolt, a koreográfus Stefán Gábor. A közönség január 20-án, pénteken este hét órától láthatja először az örökzöld zenés komédiát a zalaegerszegi színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!