Kultúra

2015.10.07. 14:09

Picasso nagy sikere - Több mint 11 ezer látogatót vonzott a kiállítás

Szeptember 30-án zárult a Galéria és Múzeumban az Hommage á Picasso című tárlat. A Picasso-grafikákat és a spanyol mester előtt tisztelgő műveket tartalmazó kiállítás iránt igen komoly érdeklődés mutatkozott.

Gyuricza Ferenc

Minderről Lázár Beáta, az intézmény igazgatója beszélt lapunknak, aki azt is elmondta: a várakozásaiknak megfelelően nemcsak Szlovéniából, de Magyarországról is rengeteg látogatójuk volt.

- Az április 17. és szeptember 30. között megtekinthető Picasso-tárlat több mint 11 ezer érdeklődőt vonzott a lendvai Galéria és Múzeumba - közölte az adatokat az igazgató. - Tudomásom szerint a lendvai várban korábban még egyetlen időszaki kiállításnak sem volt ekkora nézettsége. A Picasso tárlatot a csoportok és az egyéni érdeklődők is nagy számban keresték.

Az Hommage á Picasso című tárlat két részből állt, egyrészt a spanyol mester grafikáit köztük Honoré de Balzac egyik művéhez készített illusztrációit tartalmazza, s mellette olyan kortársak vagy tisztelők által jegyzett alkotásokat, melyeket Picasso munkássága előtti főhajtásként készítettek el. A tárlat ezért kapta az Hommage á Picasso, azaz Hódolat Picasso-nak elnevezést. A 71 képet 1972 és 75 között 69 művész készítette el az osztrák művészettörténész, Wieland Schmied kezdeményezésére, között olyan meghatározó személyiségek, mint Roy Lichtenstein, Andy Warhol vagy Victor Vasarely.

A Galéria és Múzeum hamarosan újabb időszaki kiállításokat szervez, így rövidesen bemutatják a 43. Lendvai Nemzetközi Művésztelep alkotásait ennek a kiállításnak hagyományosan a vár tetőtere ad helyet , illetve önálló tárlattal tér vissza a városba a szintén nyáron lezajlott LindArt Nemzetközi Ifjúsági Művésztelep nyertes párosa, a szerb Jovana Mitic és a szlovén Jure Markota is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!