Kultúra

2017.05.31. 17:16

Regionális pályázat eredményhirdetése és díjkiosztása az Ady-iskolában

ZALAEGERSZEG - Az Ady-iskolában tegnap tartották meg a 29. "Sokat tud az én kezem" - regionális rajzpályázat eredményhirdetését és díjkiosztó ceremóniáját.

Arany Horváth Zsuzsa

Az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola majdnem harminc éve hirdeti meg azt a rajzpályázatot, amelyre nemcsak a saját növendékek munkáit várják, de szerte a megyéből, sőt azon túl is számítanak a kreatív gyermekek alkotásaira.

A tegnapi 29. díjkiosztón Czigány László igazgató, Farkas Katalin tankerületi szakmai igazgatóhelyettes, Sommer Judit tagozatvezető köszöntötte a megye számos pontjáról érkezett diákokat. Farkas Katalin a rajzolók színes világát méltatta, hozzátéve, a felnőttek is tanulhatnak látásmódot, harmóniára törekvést az általános iskolai korosztálytól.

Az Ady-iskola Képzőművészeti Támogatási Alapítványa által is felkarolt rajzpályázat eredményhirdetésén a tánctagozat nevében fellépett Varga Lara és Miklós Viven is, akik nemrég III. helyezést értek el az országos klasszikus balettversenyen   Fotó: Pezzetta Umberto

Ezután Nagy Szilvia rajztanár, mint zsűritag méltatta a beérkezett pályamunkákat. Ezúttal húsz általános iskolából összesen 250 pályamunka érkezett az Adyba, amelyek a szabad témaválasztásnak köszönhetően változatos képet nyújtanak arról, mi ragadja meg a diákok alkotó képzeletét. Nagy Szilvia elmondta, a kisebbek a fantáziájukkal nyűgözték le a bírálókat, míg a nagyobbak a valóság mind pontosabb ábrázolásával.

A zalakarosi iskola másodikos tanulója, Biczó Barnabás saját alkotását és az emléklapot mutatja

Nagy Szilvia köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, a szakköröket működtető kollégáknak, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek minél tovább megőrizhessék eredeti fantáziájukat, fejlesszék képzelőerejüket. Elismerés illeti a szülőket is, aki támogatják a gyermekeiket a tehetségük kibontakoztatásában, kreativitásuk kiaknázásában, amelynek később is nagy hasznát veszik.

A díjkiosztó műsorban a társművészetek is szerepet kaptak, hiszen az Ady balett tagozatának két növendéke táncolt, s két rajtagozatos kislány mondta el Szabó Lőrinc alkalomhoz illő versét.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!