Kultúra

2017.01.20. 18:45

Spiró György nyitotta meg Konok Tamás tárlatát - sokaknak csak állóhely jutott

Zalaegerszeg - Konok Tamás Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas festőművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken.

Magyar Hajnalka

A Natura Naturata (teremtett világ) című kiállításnak a Keresztury VMK Gönczi Galériája ad otthont. A magyar kultúra napja alkalmából életre hívott rendezvényen elsőként az alkotó felesége, Konok Marianne szólt, betegsége miatt távolmaradni kénytelen férje nevében is megköszönve a kiállítás iránt mutatkozó nagy érdeklődést.

Spiró György, Konok Marianne, Vadvári Tibor és Katona György a február 18-ig látogatható tárlat megnyitóját követően

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt követően Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója osztotta meg a közönséggel kultúra napi gondolatait, majd az Egerszeg Vonósnégyes játszott egy Haydn-menüettet, különös tekintettel arra, hogy eredetileg Konok Tamás is hegedűművésznek készült. A program Vadvári Tibor alpolgármester és Katona György, a tárlat ötletgazdája köszöntőjével folytatódott, végül a tárlatot Spiró György Kossuth-díjas író nyitotta meg, felidézve a festőművész alakját.

A megnyitót követően Spiró György pódiumbeszélgetés vendége volt, amit lapunk munkatársa, Arany Horváth Zsuzsa vezetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!