Kultúra

2016.12.08. 15:26

Szentgróti szubrettel - az Orfeum Vándorszínpad csatlakozott a Rolandot támogató gyűjtéshez

Zalaszentgrót - Sokan felkarolták a motorbalesetet szenvedett Németh Roland megsegítését, ezek sorához csatlakozott az Orfeum Vándorszínpad.

Magyar Hajnalka

Mint arról már többször hírt adtunk, a 16 éves zalaudvarnoki fiú húsvétkor olyan súlyos motorbalesetet szenvedett, hogy bal lábát amputálni kellett. A fiukat ért szerencsétlenség nyomán az amúgy is szerény körülmények között élő szülők rengeteg váratlan kiadással szembesültek, Roland jövője pedig fojtogató aggodalommal tölti el őket.

A Zalai Hírlap december 18-ig tartó gyűjtést szervezett a család támogatására. Olvasóink a cikkben szereplő számlaszámra történő befizetéssel járulhatnak hozzá, hogy kissé megnyugodva ünnepelhessék a karácsonyt. (Egyebek Szentgróti szubrettel címmel a 3. oldalon.)

A zalaegerszegi Orfeum Vándorszínpad csatlakozott a Zalai Hírlap gyűjtéséhez, ennek jegyében december 16-án 18 órától a zalaszentgróti Városi Művelődési Központ színháztermében jótékonysági gálát tartanak. Az est teljes bevételét felajánlották.

- Tudom mi az a nélkülözés, magam is szegény családból származom - avat be motivációiba Bálint Csaba, az Orfeum alapítója. - A mai világban különösen felértékelődött az önzetlen segítségnyújtás, remélem sokan élnek majd a lehetőséggel, s telt házunk lesz. Mi énekesek vagyunk, így tudunk segíteni, megtesszük, ami rajtunk áll.

A műsor első részében olyan klasszikus operettslágerek csendülnek fel, mint a Túl az Óperencián, vagy a Hajmási Péter, majd a karácsony szellemét ébresztgetik örökzöld musicalek segítségével.

- A színpadkép is az ünnepet idézi majd, már ajánlottak is fel karácsonyfákat, érződik az emberek összefogása - nyugtázza Bálint Csaba.

Az est érdekessége, hogy Birinyi Mónika személyében zalaszentgróti szubrett lép színpadra. Szülővárosában jól ismerik, sokan jelezték már neki, hogy több támogatói jegy megvásárlásával is szeretnék segíteni a családot.

Birinyi Mónika és Bálint Csaba többféle kosztümben is színpadra lép a gálaesten
Fotó: Orfeum Vándorszínpad

- Mint a környéken mindenki, én is hallottam Roland súlyos balesetéről, s bár a családot csak látásból ismerem, nagyon megindított az eset. Örülök, hogy a magam eszközeivel én is hozzájárulhatok Roland támogatásához - mondja az énekesnő, aki 16 évesen kezdte el komolyabban képezni a hangját, érettségi után pedig konzervatóriumban tanult klasszikus éneket. Birinyi Mónika januárban csatlakozott az Orfeum Vándorszínpad sztárvendégekkel, zenészekkel együtt közel 60 fős a társulatához.

Műsoraikban rendszeresen fellép Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Pitti Katalin, s még számos elismert énekes. A szólisták mellett 6 pár táncos, cigány- és szimfonikus zenekar egyaránt hozzájárul produkcióik kiteljesítéséhez. Az operetten túl opera és musical gálákkal, történelmi, valamint gyerekműsorokkal gazdagították repertoárjukat, sőt, megírták Magyarország első gyermekoperettjét, amit Kálmán Imre szülővárosában, Siófokon mutattak be.

Számlaszám:

10300002-10583135-49020119

ZALAI HÍRLAP ADOMÁNY

 

Előzmények:

http://zaol.hu/hirek/belem-hasitott-le-kell-vagni-a-fiam-labat-gyujtsunk-egyutt-roland-jovojeert-1802361" target="_blank"

http://zaol.hu/hirek/mondtam-neki-ne-menjel-el-fiam-motorozni-gyujtsunk-egyutt-roland-jovojeert-1803145" target="_blank"

http://zaol.hu/hirek/a-mulab-vakuummal-kapcsolodik-a-csonkhoz-gyujtsunk-egyutt-roland-jovojeert-1803768" target="_blank"

http://zaol.hu/hirek/erot-adott-hogy-a-fiamert-van-itt-mindenki-gyujtsunk-egyutt-roland-jovojeert-1804337" target="_blank"

http://zaol.hu/hirek/a-szentgrotiak-73-ezer-forintot-adomanyoztak-rolandnak-a-voroskereszt-akciojan-1804579" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!