Kultúra

2017.04.19. 19:00

Szóval és zenével - Vásáry Tamás Beethoven-estje a zsinagógában

Zalaegerszeg - Pénteken este rendezik meg a városi hangversenyterem Klasszikus bérletsorozatának idei záróhangversenyét.

Magyar Hajnalka

Az est főszereplője Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karnagy, a Nemzet Művésze. A világhírű mester a mozarti-beethoveni hagyományt követve egymaga tölti be a szólista és a karnagy szerepét is - tájékoztatta szerkesztőségünket a városi hangversenyterem. A Beethoven-esten a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar lesz Vásáry Tamás "partnere". A műsorban felcsendülnek Beethoven legismertebb művei, köztük a III. (c-moll) zongoraverseny, az Egmont-nyitány és a III. (Esz-dúr "Eroica") szimfónia.

Vásáry Tamás a zongoránál. Az előadott zeneművek történetéről is mesél majd Fotó: archív

Már a program címe - A zenén túl - is elárulja, hogy ez alkalommal nem csak a hangszerek jutnak szerephez. Vásáry Tamás ugyanis amolyan beavató jelleggel, zenetörténeti ismeretekkel is fűszerezi az élményt, sok érdekességet osztva meg a hallgatósággal Beethovenről és muzsikájáról.

Vásáry Tamás pályája csodagyerekként indult, ifjan Kodály Zoltán tanársegédje volt a Zeneakadémián. Nemzetközi karrierje részeként a világ legrangosabb fesztiváljain lép fel, karmesterként több mint 100 zenekarral dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!